Dešavanja

Aktualna dešavanja

PUTEVIMA NAUKE TESLE I AJNŠTAJNA

Obeležavanje Evropskog dana nauke u Muzeju Iluzija

Povodom Evropskog dana nauke, 7.11.2021, Muzej Iluzija je pripremio zanimljiv istraživački program
fokusiran na život i profesionalni put dva najveća naučnika svih vremena –Nikole Tesle i Alberta Ajnštajna.
U periodu od 15h do 18h, na svakih sat vremena biće organizovane unikatne besplatne ture koje će
posetioce upoznati sa naukom koja se krije iza atraktivnih eksponata, eksponatima sa likom Tesle i
Ajnštajna kao i malo znanim činjenicama iz života ova dva velikana.

Kroz stručno vođstvo svi koji posete muzej imaće priliku da saznaju da li su se ikada sreli Tesla i Ajnštajn,
koji odevni predmet Ajnštajn nije voleo da nosi kao i koliko je Tesla prosečno spavao i koliko je dana proveo
u Beogradu.
Vidimo se u Nušićevoj 11!

Sve trenutne epidemiološke mere su i dalje na snazi.

DNEVNA ZABAVA POVODOM NOĆI VEŠTICA U MUZEJU ILUZIJA

U nedelju, 31. oktobra, Muzej iluzija će obeležiti Noć Veštica za najmlađe.

Osim adekvatne dekoracije atraktivnih eksponata, posebno će biti zanimljivo u periodu od 11-13h kada će
svi posetioci dobiti šansu da na kratko promene svoj imidž cirkon tetovažom, a u vezi sa temom dana uz
pomoć gliter majstorica. Od 16-18h deca i odrasli će pod stručnim vođstvom pored razotkrivanja iluzija
imati prilike da razotkriju misteriju samog praznika i njegovih običaja.

Dnevna noć veštica pružiće svim posetiocoma šansu da cakle u danu mraka, saznaju zašto se rezbare
bundeve i oblače šašavi kostimi ali i da naprave zastrašujuće fotografije za pamćenje.

Vidimo se u nedelju na mestu gde dan menja noć, a nemoguće postaje moguće!

Zbog epidemiološke situacije sve mere su na snazi.

Muzej Iluzija & StandUpFest 2021

Humor nije iluzija!

Muzej iluzija Beograd u saradnji sa standup.rs, 17. oktobra 2021. godine od 20h biće domaćin zatvaranja tradicionalnog StandUpFest- a. Publika će pored nastupa komičara imati prilike da uživa u obilasku jedinstvene postavke našeg atraktivnog prostora gde nemoguće postaje moguće! Da iluziju i humor povezuje mnogo toga govori činjenica da je Nušić rođen u oktobru, Stand-Up klub nosi ime njegovog pseudonima – Ben Akiba. Muzej Iluzija se nalazi u Nušićevoj na broju 11, a to je ujedno i broj godina koliko se već održava StandupFest!

Dok se u Muzeju Iluzija možete uveriti u nesavršenost ljudskih čula, u Nušićevim delima u nesavršenost ljudskih osobina, na završnoj večeri StandupFest- a razuverićete sopstvene iluzije da je život ozbiljan i shvatiti da on kao takav ima mnogo smisla za humor. Kroz tu avanturu će vas voditi komičari – Jelena Radanović, Nikola Radojlović i Radomir Nestorović.

Deo najvećeg franšiznog muzejskog lanca, Muzej Iluzija Beograd je svojim različitim programima postao nezabilazna tačka za urbanu publiku željnu kulture, zabave kao i kvalitetnog sadržaja. Zbog unikatnosti eksponata, naš muzej je svakodnevno ispunjen smehom posetilaca, a sigurni smo da će saradnja sa Standup Fest-om, podići raspoloženje svih prisutnih na još viši nivo!

Karte su u prodaji na: https://nasceni.rs/program/standupfest-2021-specijal-3161 ili ih možete kupiti na recepciji Muzeja iluzija.

Cena karte je 1000, 00 RSD.

Požurite jer je broj mesta ograničen zbog epidemioloških mera!

Nedelja kućnih ljubimaca & humanosti u Muzeju iluzija

Po prvi put, u periodu od 27.9. – 4.10.2021. godine Muzej iluzija Beograd održaće „Nedelju kućnih ljubimaca“ u Nušićevoj 11.

Nije iluzija, upravo kućni ljubimci, psi svih dobi i rasa kao i njihovi vlasnici, glavni su gosti ovog dešavanja. Za sve vlasnike koji dođu sa svojim krznenim prijateljima, osiguran je popust na ulaznice kao i mogućnost da pomognu drugim psima, jer će ova nedelja imati i humanitaran karakter. Kuce će se razveseliti poklonima sponzora hrane za kućne ljubimce koji će ih darivati slasnim zalogajima, a mogu postati i Instagram zvezde u jedinstvenom prostoru gde nemoguće postaje moguće!

Da ljubav prema životinjama i dobra vibracija putuje i dalje, svi vlasnici koji imaju bilo kakav poklon za druge pse (ili očuvanu igračku njihovog ljubimca) mogu iste doneti u Muzej Iluzija. Sve prikupljeno, uz dodatnu hranu od strane sponzora darivaćemo Prihvatilištu za pse.

Muzej Iluzija Beograd kao deo najvećeg franšiznog muzejskog lanca na svetu je svojim bogatstvom eksponata ali i različitim programima uveliko postao omiljeno mesto mlađoj i starijoj publici. Kućni ljubimci Njujork – a su već postali ljubitelji Muzeja iluzija NY, a sad je red na beogradske kuce!

Zbog epidemioloških mera broj posetilaca je ograničen uz obavezno nošenje maske.

Kada su u pitanju kućni ljubimci, neophodna je zaštitna korpa za njušku (za rase za koje je to uobičajeno).

Zabavno – umetnički performans
ILUZIJA U GLUMI
Đorđe Kukuljica

U sklopu manifestacije Muzeja Iluzija pod nazivom „Leto Iluzija 2.0“ održaće se zabavno – umetnički performans “Iluzija u glumi“.

Pod stručnim vođstvom glumca Đorđa Kukuljice, čeka vas nesvakidašnje interaktivno putovanje kroz muzejski prostor koji će baciti svetlo na ono što se dešava u glumi – na sceni ali i iza pozorišne i filmske „zavese“. Đorđe Kukuljica, pozorišni i televizijski glumac kojeg mnogi pamte kao grofa Rajačkog (Senke nad Balkanom) upotrebiće magiju glume, pokreta, šarma i znatiželjne posetioce na trenutak uvući u svet iluzije.

Događaj će se održati u četvrtak, 15. jula u dva termina – od 19.30 do 20.30h i od 21.00 do 22.00h. Prijavljeni neće biti samo posmatrači već i aktivni učesnici u iluziji glume, pokreta i prostora.

Iluzije scenskih efekata će donekle biti razotkrivene kroz prostorne iluzije koje se mogu naći u jedinstvenom ambijentu u centru grada. Isti će biti u prilici da oslobode prostor svom talentu i glumiće zajedno sa glumcem u iluziji kadrova nekih od najvećih filmskih ostvarenja.

Zbog ograničenog broja mesta, prijave su neophodne i mogu se izvršiti na: info@muzejiluzija.rs ili telefonom – 063/ 611 911 sa obaveznom naznakom željenog termina. Ulaz je besplatan.

„Veče poezije sa Markom Miloševićem“
Humanitarni događaj

10. juna u 19h u prostorijama Muzeja iluzija održaće se „Veče poezije sa Markom Miloševićem“. Događaj počinje obilaskom muzeja u 19h, a od 20h počinje humanitarno veče poezije.

Očekuje vas promocija knjige i filma „Pobeda sebe“ kao i čitanje stihova od strane gostujućeg glumca uz gitarsku pratnju. Sve goste očekuju posebna iznenađenja kao i uživanje u delikatesnim vinima sponzora manifestacije vinarije Aleksić.

Čitav događaj će imati humanitarni karakter. Ceo prihod od karata biće doniran Svratištu za decu u Beogradu.

Zbog epidemiološke situacije broj mesta će biti ograničen. Cena karte biće u visini donacije za Svratište za decu. Za ovaj događaj možete se prijaviti putem: info@muzejiluzija.rs ili na broj telefona +381 63 611 911.

Muzej će 10.06. zbog održavanja manifestacije raditi skraćeno do 17h.

Letnja manifestacija Muzeja Iluzija

Leto pred nama obeležiće druga po redu manifestacija Muzeja Iluzija pod nazivom „Leto Iluzija 2.0“ koja će se održati u periodu od 15. juna do 15. avgusta 2021. godine.

„Potraga za godišnjim odmorom“ – Svakog utorka u muzeju u periodu od 18 – 19h porodice će se uz dodatke letnjih rekvizita takmičiti da u što kraćem vremenu reše postavljene zadatke. Finalne ekipe će se takmičiti za poklon vaučere turističke agencije Travellino u vrednosti od 5 hiljada tj. 10 hiljada dinara.

„Happy Wednesday“ – Svaka sreda tokom trajanja ove letnje avanture biće specijalna sreda za sve ljubitelje iluzije, nauke i zabave. Tokom celog dana biće obezbeđen popust u visini od 20% na sve ulaznice.

„Potraga za izgubljenom istorijom“ će se odvijati svakog četvrtka u periodu od 18 – 19h u prostoru Barutane na Kalemegdanu. Porodice koje se odluče za takmičenje u ovom mističnom prostoru takođe očekuju nagrade od sponzora potrage – Atlantic grupe, te je već jasno da će pobednici moći da uživaju u omiljenim slatkim i slanim zalogajima.

Za sve potrage neophodne su prijave na info@muzejiluzija.rs ili na broj telefona +381 63 611 911.

NAŠA ZIMA PRIJA SVIMA!

Donosimo vam program koji će otopiti i najhladnije dane!

U periodu 1.2.2021. – 31.3.2021. posetioci će moći da uživaju u raznim pogodnostima i učestvuju u nezaboravnim aktivnostima.

Parovi koji odluče da bilo koji februarski dan provedu u Muzeju Iluzija dobijaju popuste na karte, a na sam Dan zaljubljenih iste očekuju dodatna iznenađenja i pogodnosti.

Sreda će biti najtopliji dan u nedelji! Po prvi put u Muzeju Iluzija u Happy Hour periodu od 16 do 20h će svi posetioci moći da iskoriste 20% popusta na sve vrste ulaznica kao i na deo asortimana čuvenih didaktičkih igrica!

Svakog petka u periodu 18h-19h za grupe i porodice organizujemo čuvenu „Potraga za blagom“ za čije učešće je obavezna prijava.

Vikendom će porodice zajedno sa svojim prijateljima po ceni obilaska muzeja imati priliku da učestvuju u zabavnom interaktivnom kvizu u periodu 12-16h.

Usled organizacijskih priprema i poštovanja epidemioloških mera za grupne programe su obavezne prijave minimum 5 dana ranije putem e-maila: info@muzejiluzija.rs.

JUTARNJA ZABAVA ZA DECU POVODOM NOĆI VEŠTICA U MUZEJU ILUZIJA

U subotu 31. oktobra Muzej iluzija Beograd obeležava Noć veštica i organizuje nezaboravnu dečiju zabavu u jutarnjem terminu 10-12h.

Posebno osmišljen program obuhvataće stručno vođstvo kroz tajanstveni svet iluzija, kreativnu radionicu i maskiranje u duhu praznika uz pomoć šljokičastih majstora.

Školarce, ali i sve koji se tako osećaju očekuje misteriozni obilazak interaktivne postavke na poznatom mestu u novoj, strašnijoj dimenziji.

Posetite Muzej i istražite preuređene eksponate, fotografišite se sa popularnim iluzijama i otkrijte preostala iznenađenja pripremljena specijalno za ovu priliku!

Zaštitne mere će biti pojačane. Nošenje maski je obavezno tokom čitave posete.

P.S. Noć veštica u Muzeju nije strašna, ali zabava je strašna !

SVAKE SREDE

LETNJE MOZGAONICE u Muzeju iluzija

Popularni program Mozgaonica aktuelan je i ove sezone te se osnovci i srednjoškolci mogu priključiti interaktivnim edukacijama koje će se odvijati unutar muzejskih prostorija. Tokom 2h trajanja, školarci će imati priliku da kroz upoznavanje sa eksponatima nauče nešto više o svojim čulima; a zatim oprobaju u interaktivnom kvizu u timskoj atmosferi. Poslednji deo programa posvećen je rešavanju logičko – didaktičkih igrica koje podstiču koncentraciju, motoriku kao i razmišljanje „van okvira“.

Program „Mozgaonica“ odobren je od strane Zavoda za obrazovanje i vaspitanje kao svojevrsna eksperimentalna nastava van učionice.

Program je prilagođen uzrastu 7-14 godina

Termini: Svaka prva i poslednja sreda u mesecu, prema unapred ugovorenim grupama

Minimalan broj učesnika: 10 / Maksimalan broj učesnika: 20

Cena: 600,00 rsd po učesniku

Broj mesta je ograničen. Prijave na telefon +381 63 611 911 ili putem mail-a na info@muzejiluzija.rs.

SVAKOG ČETVRTKA

POTRAGA ZA TAJNOM IZGUBLJENOG SARKOFAGA u Barutani na Kalemegdanu

Otkrijte mistični svet kalemegdanske Barutane! Okupite porodicu ili povedite ekipu i upustite se u potragu za tajnom izgubljenog sarkofaga. Rešavajte zagonetke, rebuse i mozgalice zajedno sa članovima ekipe kako biste se približili otkrivanju tajne skrivene vekovima..

Program je prilagođen porodicama i grupama

Termin: Svakog četvrtka 18-19h

Minimalan broj učesnika: 12 / Maksimalan broj učesnika: 20

Cena: Porodična ulaznica (2 odraslih i 2 dece) – 2000,00 rsd / Pojedinačna: 850,00 rsd

Broj mesta je ograničen. Prijave na telefon +381 63 611 911 ili putem mail-a na info@muzejiluzija.rs.

SVAKOG PETKA

PORODIČNI DAN u Muzeju iluzija

Do kraja avgusta svakog petka na kupovinu porodične ulaznice dobijate popust od 10%.

Posetite nas u Nušićevoj 11 i istražite svet iluzija!

SVAKE NEDELJE

TURNIR U XXL IGRICAMA na Kalemegdanu

Pridružite nam se na turniru dilema igrica na tlu Kalemegdana, kod fontane Ribar! Učesnici će biti u prilici da se oprobaju u jednom od najizazovnijih koncepata logičkih igrica gde će moći da se zabave ali i da testiraju svoje strpljenje, koncentraciju kao i takmičarski duh. Pokušajte da složite zadati oblik tangram slagalice u određenom vremenskom roku ili pobedite takmičare u partiji čoveče ne ljuti se!

Termin: Svake nedelje u periodu 15-20h

Cena: 150,00 rsd po osobi (kotizacija u trajanju od 1h)

Program je predviđen svim uzrastima

Prijave na licu mesta

U slučaju vremenskih neprilika program može biti odložen ili otkazan

Muzej Iluzija Beograd je u saradnji sa JP Beogradskom Tvrđavom zbog epidemiološke situacije preduzeo sve neophodne mere u cilju bezbednog održavanja programa.

Muzika u svetu iluzije

INTERAKTIVNI SPEKTAKL MUZIKE I ILUZIJE

U Muzeju Iluzija, Nušićeva 11, u petak 13.12.2019 od 19-21 h biće održan interaktivni događaj gde ćete imati prilike da zajedno sa jednim od najpoznatijih kulturnih ambasadora naše zemlje, kompozitorom Aleksandrom Simićem izbrišete razliku između iluzije i stvarnosti kroz misteriju zvuka i magiju umetnosti.

Za one sujeverne, petak trinaesti nije najsrećnija kombinacija… Za ljubitelje klasične muzike i poštovaoce lika i dela jednog od najuspešnijih savremenih stvaralaca ovih prostora, ovo je prilika za “oči u oči” sa čovekom koji je u toku svoje zavidne višedecenijske karijere blisko sarađivao sa institucijama poput Ujedinjenih Nacija, Vatikana, NASA, Stejt Dipartmenta, Ruske Federacije ili Jad Vašema.

Ovo malo i uzbudljivo putovanje kroz lavirinte unutrašnjeg uha, moždanih vijuga i ljudske duše, biće praćeno i interaktivnim sadržajima, interesantnim multimedijalnim primerima, kao i odlomcima Simićevih kompozicija.

Simićev originalni pristup životu i umetnosti koji se ogleda kroz njegovo stvaralaštvo neće Vas ostaviti ravnodušnima, a za posetioce smo pripremili i posebno iznenađenje večeri.

U okviru susreta, omogućen je obilazak postavke Muzeja iluzija.

Ulaz je slobodan ali broj mesta je ograničen, te Vas pozivamo na što ranije prijave putem e-maila: info@muzejiluzija.rs ili putem telefona: +381 63 611 911

Dizajn koji se pamti!

INTERAKTIVNI SPEKTAKL ILUZIJE I DIZAJNA U MUZEJU ILUZIJA

U Muzeju iluzija, Nušićeva 11, 20.11.2019 od 19-21 h biće održan interaktivni spektakl iluzije i dizajna za sve ljubitelje otvorenog uma pod dizajnerskom palicom akademika profesora dr Sokola Sokolovića.

Znate li ko je dizajnirao grb sportskog društva „Crvena zvezda“, a ko osmislio dizajn legendarnog automobila „Yugo“? Zašto ponekad dajete prednost dizajnu nad logikom, a igra crnog i belog je tako zanimljiva i večna? Idu li linije pravo ili krivo i šta stvarno vidimo, a šta nam se samo čini? Da li je Vaša fotelja udobna ili samo lepo dizajnirana? Ima li geometrije u geometrijskom slikarstvu i kako je futurizam zakoračio na vrata multimedijalne umetnosti?

Saznati sve ove odgovore, obići postavku Muzeja iluzija, uživati u izlaganju vrsnog doktora dizajna i učestvovati u iznenađenju večeri, samo prijavom na e-mail- potpuna je stvarnost!

Ulaz je slobodan, prijave putem e-maila: info@muzejiluzija.rs
Broj mesta je ograničen.