Dešavanja

Aktuelna dešavanja

 

 

DAN PLANETE ZEMLJE

Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, Muzej iluzija Beograd spremio je stručne vođene ture na kojima će posetioci imati prilike da se podsete na važnost očuvanja prirode i sprečavanje negativnih posledica na životnu sredinu.

22. i 25. aprila u 18h učesnici tura će simati prilike da sa vodičima istražuju optičke iluzije u novom, redizajniranom izdanju muzeja, kao i da istovremeno saznaju više o ekologiji i zaštiti životne sredine.

Ture su namenjene svim uzrastima i nivoima znanja, a zbog širenja svesti o reciklaži i koliko je bitno očuvati svet oko nas učešće na turama neće se naplaćivati novčanicama, već tako što će učesnici doneti makar jedan plastični čep.

Zbog ograničenog broja mesta, prijave su obavezne i vrše se putem telefona: 063611911. Više informacija možete pronaći na web stranici i društvenim mrežama muzeja Iluzija.

TIKE, TIKE, TAČKE, KAFE NAGLAVAČKE

Nije iluzija, jedan od najposećenijih muzeja u gradu, Muzej iluzija, ponovo otvara svoja vrata u subotu 20. aprila od 12 časova sada u novom, redizajniranom izdanju.

U Nušićevoj 11, posetioci će imati prilike da istraže novine u postavci muzeja.Krajnje neobičan Kafe Iluzija koji prkosi osnovnim zakonitostima gravitacije i neverovatna soba simetrije zaintrigiraće čula svim ljubiteljima dobre zabave.

Svakog vikenda do 20. maja, posetioci će moći da se takmiče i uče kroz igru u okviru posebnog porodičnog programa Mozgaonica.Dok će oni najkreativniji, imati priliku da učestvuju u nagradnom foto konkursu i naprave najzanimljiviju fotografiju u Iluzionističkom Kafeu.

Svi koji zakorače u svet iluzija imaće mogućnost da se uvere zbog čega je Muzej iluzija deo najvećeg franšiznog lanca muzeja na svetu.

ILUZIJA U TEATRU

Lekovite iluzije Gorice Popović

U ponedeljak, 15. aprila 2024. u 20 časova, Muzej iluzija Beograd, Nušićeva 11, ugostiće veliku pozorišnu i filmsku glumicu Goricu Popović. Gorica, u duši rokerka i buntovnica, pričaće nam tokom večeri o iluzijama koje živi i profesionalnom putu popločanom svakodnevnim igrarijama i umetničkim stvaralaštvom.

Gorica Popović glumila je u filmu i na pozorišnim daskama, a radila je i kao asistent na FDU. Dobitnica mnogih priznanja i nagrada, ostvarila se u komponovanju, rukotvorinama i raznim drugim umetničkim izražajima. Glumu i pozorište doživljava kao vrstu iluzije, što joj ujedno i daje stvaralačku energiju. Jednostavna i staložena, ima svoju krilaticu koju voli da pominje: ,,Ne možeš dve lubenice pod jednu mišku’’.

Tokom ove umetničke večeri, Gorica će nas provesti kroz svoja iskustva, pričati nam o svetu glume i pozorišta, iluzijama i stvarnosti, a svi koji dođu imaće priliku da upoznaju izbliza ovu veliku umetnicu, jer to veče, u sopstvenoj režiji, gledaćete Goricu kako igra sebe za sve one koji kupe ulaznice na vreme.

Kapacitet muzeja manji je nego u u pozorištu, te je broj karata ograničen. Zato požurite sa kupovinom ulaznica, obezbedite mesto na vreme i budite među prvih osamdeset.

Cena ulaznice: 1800,00 RSD

Kupovinu karata možete obaviti online preko tickets.rs ili direktno na recepciji Muzeja iluzija. U cenu ulaznice uključen je i obilazak muzeja.

MARTOVSKE TURE

U sredu, 8. marta,  povodom Međunarodnog dana žena, u Muzeju iluzija (Nušićeva 11), posetioci će imati priliku da se kroz naučnu turu “ Putevima žena u nauci” upoznaju sa izuzetnim ženama koje su ostavile svoj pečat u svetu nauke i obrazovanja.

Kroz raznolike eksponate i iluzije, posetioci će upoznati naučnice koje su značajno uticale na razvoj nauke i tehnike, oblikujući svet onako kako ga danas poznajemo. Kakav je bio Milevin put i sa kakvim se to izazovima susretala? Ko je bila prva žena koja je dobila Nobelovu nagradu, a zbog koje to žene su otvorene prve devojačke škole u Srbiji? Ko stoji iza jednog od najpoznatijih sistema u obrazovanju dece? Svi koji se priključe turama imaće priliku da dobiju odgovor na ova i mnoga druga pitanja.

Sve dame koje se odluče da dan posvećen ženama provedu u muzeju očekuje 20% popusta na ulaznice.

U utorak, 14. marta, povodom rođendana Alberta Ajnštajna, sada več tradicionalno u Muzeju iluzija, posetioci će moći da prisustvuju zanimljivom istraživačkom programu  “Putevima nauke Tesle i Ajnštajna” koji je fokusiran na život i profesionalni put ova dva naučnika.

Ture ,,Putevima žena u nauci’’ će se održati 08.03 u terminima od 17, 19, 20 časova, dok će se ture ,,Putevima nauke Tesle i Ajnštajna’’ održati 14.03. u terminima od 17, 18 i 19 časova. Cene ulaznice za odrasle: 1.000,00 rsd, za decu: 500,00 rsd. Vreme trajanja programa je 45 minuta, karte možete kupiti preko tickets.rs ili na recepciji muzeja.

DARVINOV DAN

Spremite se za izvanredno putovanje kroz vreme i evoluciju jer Muzej iluzija Beograd sa zadovoljstvom najavljuje turu „Darvinov dan“. Pridružite se istraživanju briljantnih teorija Čarlsa Darvina i fascinantnog sveta evolucije.

U ponedeljak, 12.02.2024. zaronite u čuda prirodne selekcije, adaptacije i opstanka najsposobnijih kroz iluzije koje će biti povezane sa teorijom evolucije. Šta povezuje beskonačni bunar, ejmsovu sobu, vorteks tunel i druge eksponate sa Darvinovom teorijom?

Od mikroorganizama do neverovatnih galapagoskih ostrva, saznajte sve što do sada možda niste znali dok istovremeno obilazite muzej i učite o iluzijama i čulima.

Ture će se održati u terminima od 17, 18 i 19h
Cena: Odrasli 1000,00 RSD Deca 500,00 RSD
Karte možete kupiti preko tickets.rs ili na recepciji muzeja.

ILUZIJA U SPORTU

SPORTSKO VEČE SA DUŠKOM VUJOŠEVIĆEM

Muzej iluzija Beograd sa velikim zadovoljstvom najavljuje jedinstven događaj, sportsko-interaktivno veče sa legendarnim košarkaškim trenerom Duškom Vujoševićem!

U utorak, 16.01.2024. u 20h Vujošević, čovek koji ide širom otvorenih očiju kroz život. Najuspešniji trener u istoriji Partizana i dobitnik prestižnog trofeja Evrolige „Aleksandar Gomeljski“ će nam tokom većeri pričati o svom iskustvu, početku karijere i dostignućima, razotkrivajući tajne svog puta do uspeha.

Posetioci će imati priliku da čuju zanimljive anegdote i priče o radu sa talentima, sve o ključnim trenucima, izazovima i preprekama koje su oblikovale njegov neizbrisiv trag u svetu košarke.

Cena karte je 1800,00 RSD. U cenu karte je uključen i obilazak muzeja. Broj karata je ograničen. Kupovinu karata možete obaviti online, preko tickets.rs ili direktno na recepciji Muzeja iluzija.

ILUZIMA

ZIMSKE ČAROLIJE U MUZEJU ILUZIJA

Sa zadovoljstvom najavljujemo da smo i ove godine pripremili bogat novogodšnji program koji uključuje radionice, vođene ture i druga praznična iznenađenja.

 

ILUZIONICE – Radionice za male iluzioniste

U trajanju od 2 sata, mališani će imati priliku da uživaju u novogodišnjoj turi i slikanju u muzeju kao i u našoj specijalnoj radionici. Ture su prilagođene deci i zamišljene su kao grupni interaktivni program koji podstiče decu na razmišljanje kroz obilazak muzeja i druženje sa drugom decom. U okviru kreativnog dela, očekuje ih radionica izrade tangrama I pravljenja iluzionističkih novogodišnjih čestitki.

Od 22.12.2023. do 20.01.2024, sredom i petkom u dva termina: 11h i 18h.

Cena karte: 1000,00 RSD

PRIJAVE: 063 611 185

 

NOVOGODIŠNJE TURE

U duhu sezone, pripremili smo poseban užitak za vas! Deda Mraz sleće sa Severnog Pola kako bi vas vodio kroz čarobni obilazak našeg sveta iluzija. Šapnite mu svoje želje I fotkajte se s njim.

Od 25.12.2023. do 29.12.2023, radnim danima u terminu od 17h.

Cena karte: 800,00 RSD

PRIJAVE: 063 611 185

NOTE IZ SRCA U MUZEJU ILUZIJA

Muzej iluzija Beograd će 13. novembra ugostiti kompozitora Aleksandra Simića i ansambl Serafimi koji će održati koncert posvećen korisnicima dnevnih centara za ljude sa intelektualnim poteškoćama. Ovo je deo inicijative „Note iz Srca“ koja pruža besplatne kulturne programe za marginalizovane grupe.

Ovakvi događaji ne donose samo radost, već skreću pažnju javnosti na poteškoće ovih grupa, pomažući bržem rešavanju njihovih problema. Osim sjajnog muzičkog izvođenja, događaj će obogatiti i drugi umetnici, a nesvakidašnje iskustvo će biti besplatan obilazak Muzeja iluzija, a naši prijatelji iz kompanije Bambi ulepšaće ovaj događaj svojim paketićima.

Ova inicijativa je važna jer baca svetlo na probleme osoba sa različitim hendikepima, ističući važnost empatije, solidarnosti i ljubavi u savladavanju životnih izazova.

 

PUTEVIMA NAUKE TESLE I AJNŠTAJNA

Povodom dana nauke 07.11.2023. Muzej iluzija Beograd je i ove godine pripremio zabavno edukativni program ,,Putevima nauke Tesle i Ajnštajna’’. Vođene ture pružiće jedinstvenu perspektivu na živote i dostignuća Tesle i Ajnštajna, a kroz postavku muzeja, posetioci će dobiti uvid u revolucionarne teorije, pronalaske i eksperimente koji su oblikovali tok moderne nauke.

Zakoračite u svet iluzija dok istražujete izvanredne umove dvojice legendarnih naučnika. Otkrijte tajne koje se kriju iza njihovih teorija i zadivljujućih otkrića koja su ostavila neizbrisiv trag na polju nauke.

Ture su pogodne za sve uzraste i nivoe znanja, bez obzira da li ste zaljubljeni u nauku ili samo radoznali, svakako ćete uživati u interaktivnom okruženju koje Muzej iluzija nudi.

Ture će se održati 07.11.2023. u 17h, 18h i 19h u Muzeju iluzija.

Prijave su obavezne.

Prijavite se preko linka linka

 

NORMALNOST KAO ILUZIJA

U petak, 13. oktobra 2023. u 20 časova, Muzeju Iluzija Beograd ugostiće istaknutog psihijatara, psihoterapeuta i pisca dr Aleksandra Misojčića, koji će na interaktivan način razotkriti fascinantnu vezu između ljudskog uma i iluzija.

Na intrigantnom događaju „Normalnost kao iluzija“ imaćete priliku da istražite kako iluzije i pogrešno prepoznate informacije oblikuju našu percepciju stvarnosti. Razmotrićemo koliko smo podložni uticaju predrasuda, rigidnih uverenja, društveno ili porodično nametnutih stavova, i drugih faktora koji nas vode ka pogrešnom prepoznavanju ljudi i odnosa koje gradimo, potpuno uvereni u ispravnost stvorene slike normalnosti.

Ova inspirativna diskusija će nas naterati da razmislimo o našim duboko ukorenjenim uverenjima i normama. Muzej iluzija poslužiće kao savršeno mesto da saznate kako psihijatri i psihoterapeuti definišu iluzije i koliko su zapravo nesavršena ljudska čula.

Cena karte: 1200 RSD. U cenu je uključen i obilazak muzeja. Broj karata je ograničen. Kupovinu karata možete obaviti online, preko https://tickets.rs/event/normalnost_kao_iluzija_8675 ili direktno na recepciji Muzeja Iluzija.

 

 

DANI EVROPSKE BAŠTINE

Tura za sve spaja tradicionalno i moderno u Muzeju Iluzija

U utorak 19. i četvrtak 21. septembra 2023. godine od 18h, Muzej Iluzija u sklopu manifestacije „Dani evropske baštine” organizuje besplatnu turu „Harmonija vekova: spoj tradicionalnog i modernog u muzeju Iluzija“.

Svakog septembra, širom Evrope, ova manifestacija predstavlja raznolikost nasleđa i bogatstvo kultura, tradicije i običaja, kao zajedničku baštinu evropskih naroda.

Muzej Iluzija prepoznaje važnost inkluzije kao tekovine evropskih naroda, te ova tura nosi oznaku pristupačnosti. Ulaz i prostor su prilagođeni osobama sa teškoćama u kretanju, a pored stručnih vodiča muzeja, tumači znakovnog jezika daće veliki doprinos ovoj turi.

Na turi će posetioci imati prilike da saznaju više o „Živom nasleđu“, istražujući prakse, znanja i veštine koje se prenose kroz generacije.

Prijave za organizovane ture vrše se putem info telefona: +38163611911.

 

SAMO JEDNOM ĐAK PRVAK

U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine pozivamo sve mališane koji upisuju prvi razred da se upuste u nezaboravnu edukativno-zabavnu avanturu u Muzeju Iluzija.

Svim đacima prvacima biće omogućen besplatan ulaz u muzej za individualne posete i besplatne ture, koje će najmlađe školarce na interaktivan način upoznati sa predmetima prvog razreda. Ture se održavaju svake srede i petka od 17h i svake nedelje od 9 i 30h tokom meseca septembra.

Prijave za organizovane ture vrše se putem info telefona: +38163611911 ili mail adrese: info@muzejiluzija.rs

Biti prvak nije mala stvar – ponovo smo spremili karte na dar!

 

NA PUTU NAUKE U MUZEJU ILUZIJA

PONOVO SE SREĆU  MILEVA  I  AJNŠTAJN

U sredu, 08. marta,  povodom Međunardnog dana žena, u Muzeju Iluzija (Nušićeva 11), posetioci će imati priliku da se kroz naučnu turu “ Putevima žena u nauci” upoznaju sa ženama koje su dale doprinos nauci i obrazovanju.

Kroz raznolike eksponate i iluzije, posetioci će upoznati naučnice koje su kroz istoriju menjale tok razvoja nauke i tehnike i posredno ili neposredno uticale na svet kakav je danas. Kakav je bio Milevin put i sa kakvim se to izazovima susretala? Ko je bila prva žena koja je dobila Nobelovu nagradu, a koja je prva koristila holograme u umetnosti? Ko je to zaslužan za jedan od najpoznatijih sistema u edukaciji dece? Svi koji se priključe turama imaće priliku da dobiju odgovor na ova i mnoga druga pitanja.

Sve dame koje se odluče da dan posvećen ženama provedu u muzeju očekuje 20% popusta na ulaznice.

U utorak, 14. marta, povodom rođendana Alberta Ajnštajna, sada več tradicionalno u Muzeju Iluzija, posetioci će moći da prisustvuju zanimljivom istraživačkom programu  “Putevima nauke Tesle i Ajnštajna” koji je fokusiran na život i profesionalni put ova dva naučnika.

Kroz stručno vođstvo svi koji posete muzej imaće priliku da saznaju da li su se ikada sreli Tesla i Ajnštajn, kojom rukom su pisali, koji je od njih dvojice napustio srednju školu kao i mnoge druge zanimljivosti. Na pitanje novinara o tome kako se oseća kao najpametniji čovek na svetu, Ajnštajn je odgovorio:„Ne znam, to morate da pitate Nikolu Teslu“.

Ture ,,Putevima žena u nauci’’ će se održati 08.03, dok će se ture ,,Putevima nauke Tesle i Ajnštajna’’ održati 14.03. u istim terminima od 17, 18 i 19 časova. Cene ulaznice za odrasle: 1.000,00 rsd, za decu: 500,00 rsd , porodična ulaznica: 2.000,00 rsd. Vreme trajanja programa je 45 minuta, a u cenu je uključen i obilazak muzeja.

NOVOGODIŠNJA DEČIJA PREDSTAVA

“POTRAGA ZA PLAVOM ZVEZDOM”

28.12.2022.

Muzej iluzija i „Čiča Mičino“ pozorište spojli su muzejsku i pozorišnu umetnost i pripremili jedinstven novogodišnji spetakl za decu Vaših zaposlenih! „Potraga za plavom zvezdom“ je interaktivna dečija predstava kreirana prema autentičnom prostoru muzeja, nadahnuta stihovima čuvenog Mike Antića.

Program je osmišljen tako da svi mali učesnici predvođeni glumačkom palicom Aleksandra Ristoskog budu aktivni akteri praznične predstave gde zajedno sa umetnikom kreću u muzejsku potragu za Plavom zvezdom. U okviru potrage, učesnici će se upoznati sa iluzijama u muzeju, gde će na kraju imati mogućnost fotografisanja kraj eksponata za pamćenje, nakon predstave za pamćenje!

Takođe, postoji mogućnost da se mališanima nakon programa dodele Vaši paketići od strane našeg Deda Mraza!

Ukupno trajanje programa sa obilaskom muzeja – 45 min

Cena: 40.000 RSD (maksimalan broj dece – 25)

Ukupno trajanje programa sa obilaskom muzeja i dodelom paketića od strane Deda Mraza – 60 min

Cena: 50.000 RSD (maksimalan broj dece – 25)

Datum održavanja: 28.12.2022.

Termini održavanja: 17H, 18.30H, 20H (mogu se zakupiti i svi termini od strane kompanije)

Prilikom predstave biće korišćene slušalice radi potpunijeg doživljaja.

Za više kontaktirajte nas putem e – maila; info@muzejiluzija.rs ili telefonom: 063 611 911

DEČIJA PREDSTAVA – POTRAGA ZA PLAVOM ZVEZDOM

Interaktivna dečija predstava u koprodukciji Muzeja iluzija i “Čiča Mičinog” pozorišta po adaptaciji pesama Mike Antića

Na vašu inicijativu, a zbog velikog interesovanja, ponovo u Muzeju iluzija biće održana predstava “Potraga za plavom zvezdom”, kreirana prema autentičnom ambijentu muzeja. Predstava je planirana za 29. novembar 2022. godine u Muzeju iluzija, Nušićeva 11. Termini održavanja su od 18h, 19h i 20h, a predviđeno trajanje celokupnog programa je 45 minuta.
Nesvakidašnji prostor inspirisao je Mateju Popovića i “Čiča Mičino” pozorište da osmisle ovu neobičnu interaktivnu formu nadahnutu pesmama čuvenog Mike Antića.

Predstava je predviđena za decu uzrasta od 6 do 12 godina ali i za sve one koji su odrastali uz stihove velikog pesnika. Svi učesnici predvođeni glumačkom palicom Aleksandra Ristoskog biće aktivni akteri ovog malog spektakla i zajedno sa glumcem krenuće u muzejsku potragu za Plavom zvezdom.
U okviru potrage, učesnici će se upoznati sa iluzijama u muzeju, gde će na kraju imati mogućnost fotografisanja kraj eksponata za pamćenje, nakon predstave za pamćenje!

Kupovinu karata je moguće obaviti preko tickets.rs ili direktno na recepciji muzeja.
Broj karata po predstavi je ograničen. Prilikom predstave biće korišćene slušalice radi potpunijeg doživljaja.

Ne mučite puno glavu, dođite u muzej, po svoju zvezdu plavu… jer kako i čika Mikini stihovi kažu, a oni nikad ne lažu:

„Iza šuma, iza gora,
Iza reka, iza mora,
Žbunja, trava,
Opet tebe čeka
Čudna neka zvezda plava
Zvezda prava…“

PREMIJERA PREDSTAVE – POTRAGA ZA PLAVOM ZVEZDOM

Interaktivna dečija predstava u koprodukciji Muzeja iluzija i “Čiča Mičinog” pozorišta po adaptaciji
pesama Mike Antića

Po prvi put u Beogradu spajaju se muzejska i pozorišna umetnost. “Potraga za plavom zvezdom” je dečija predstava kreirana prema autentičnom ambijentu muzeja. Premijera će se održati 17. novembra 2022. godine u Muzeju iluzija, Nušićeva 11.

Nesvakidašnji prostor inspirisao je Mateju Popovića i “Čiča Mičino” pozorište da osmisle ovu neobičnu interaktivnu formu nadahnutu pesmama čuvenog Mike Antića.

Predstava je predviđena za decu uzrasta od 6 do 12 godina ali i za sve one koji su odrastali uz stihove velikog pesnika. Termini održavanja su od 18h, 19h i 20h, a predviđeno trajanje celokupnog programa je
45 minuta. Svi učesnici predvođeni glumačkom palicom Aleksandra Ristoskog biće aktivni akteri ovog
malog spektakla i zajedno sa glumcem krenuće u muzejsku potragu za Plavom zvezdom.
U okviru potrage, učesnici će se upoznati sa iluzijama u muzeju, gde će na kraju imati mogućnost
fotografisanja kraj eksponata za pamćenje, nakon predstave za pamćenje!

Kupovinu karata je moguće obaviti preko tickets.rs ili direktno na recepciji muzeja. Broj karata po predstavi je ograničen. Prilikom predstave biće korišćene slušalice radi potpunijeg doživljaja.

Ne mučite puno glavu, dođite u muzej, po svoju ZVEZDU PLAVU… jer kako i čika Mikini stihovi kažu, a oninikad ne lažu:
„Iza šuma, iza gora,
Iza reka, iza mora,
Žbunja, trava,
Opet tebe čeka
Čudna neka zvezda plava
Zvezda prava…“

Nakon premijere, predviđeno je da se predstava održava i u budućem periodu, a takođe može biti deo većuveliko poznatih dečijih rođendana koji se proslavljaju u Muzeju iluzija

PUTEVIMA NAUKE TESLE I AJNŠTAJNA

Obeležavanje Evropskog dana nauke u Muzeju Iluzija 2.0

 

Povodom Evropskog dana nauke, 7.11.2022, Muzej Iluzija u Nušićevoj 11 je i ove godine pripremio
zanimljiv istraživački program fokusiran na život i profesionalni put dva najveća naučnika svih vremena –
Nikole Tesle i Alberta Ajnštajna.

U periodu od 16h do 19h, na svakih sat vremena biće organizovane unikatne ture koje će posetioce
upoznati sa naukom koja se krije iza atraktivnih eksponata, eksponatima sa likom Tesle i Ajnštajna kao i
malo znanim činjenicama iz života ova dva velikana.

Kroz stručno vođstvo svi koji posete muzej imaće priliku da saznaju da li su se ikada sreli Tesla i Ajnštajn,
kojom rukom su pisali, koji je od njih dvojice napustio srednju školu kao i mnoge druge zanimljivosti.
Vreme trajanja programa je 45 minuta, a u cenu je uključen i obilazak muzeja.

Na pitanje novinara o tome kako se oseća kao najpametniji čovek na svetu, Ajnštajn je odgovorio:
„Ne znam, to morate da pitate Nikolu Teslu“.

Zbog velikog interesovanja za ovaj tip programa, prijave su moguće putem linka
https://forms.gle/33QNHrCvLLyPNazn6 ili na licu mesta.

„SAMO JEDNOM ĐAK PRVAK“

 

Muzej Iluzija časti đake prvake besplatnom kartom i bogatim programom

Povodom početka nove školske godine, Muzej iluzija je u periodu od 05.09. – 19.9.2022, pripremio zabavno – edukativni program pod nazivom „Samo jednom đak prvak“.

U navedenom periodu, biće obezbeđene besplatne ulaznice za sve đake prvake. Tokom vikenda, od 9-12h na svakih sat vremena, biće organizovano stručno vođstvo gde će se najmlađi školarci na interaktivan način upoznati sa nastavnim predmetima prvog razreda, a koji će biti u vezi sa muzejskim eksponatima. Nakon obilaska, predviđen je turnir u slaganju tangrama a najspretniji prvak iz grupe biće i nagrađen.

Program se ne odnosi na grupne već samo pojedinačne posete.

BITI PRVAK NIJE MALA STVAR, ZATO SMO SPREMILI KARTE NA DAR!

 

 

LEVORUKI, SRETAN VAM VAŠ DAN!

Obeležavamo Svetski dan levorukih u Muzeju iluzija

 

Povodom Svetskog dana levorukih, 13.8.2022. u periodu od 17 do 21h , na svakih sat vremena, Muzej iluzija u Nušičevoj 11 je pripremio je nesvakidašnji i kreativan program o malo znanim činjenicama kao i navikama levorukih ljudi.

Da li ste znali da svaka 10 osoba koju sretnete na ulici piše levom rukom i zašto je samo 10% čovečanstva levoruko? Šta povezuje Čarls Darvina, Alberta Ajnštajna, Lejdi Gagu kao i još neke poznate ličnosti? Tokom ovog interaktivnog programa saznaćete odgovore, a desnorukima će biti dozvoljeno fotografisanje eksponata isključivo levom rukom koji će biti preimenovani u slavne levoruke osobe koji su kroz vekove menjali svet na vrlo neuobičajen način!

Program će se odvijati kroz zabavu, uz stručno vođstvo gde će posetioci doznati više informacija o funkciji desne odnosno leve hemisfere mozga, kako su religije posmatrale levorukost ali kako su se isti svojom kreativnom i maštovitom stranom ličnosti izborili da se na njih ne gleda kao na „levake“.

Ture su predviđene za levoruke i desnoruke, od 7 do 107 godina, na licu mesta kao i unapred dogovrene grupe. Vreme trajanja programa je sat vremena i uključuje obilazak muzeja.

Onima kojima se program dopadne, moći će da ostave recenziju levom rukom!

 

Cena karte:

  • dečija: 500 rsd
  • odrasli: 1.000 rsd
  • porodična: 2.000 rsd

 

PUTEVIMA NAUKE AJNŠTAJNA I TESLE

Slavimo Teslin rođendan u Muzeju iluzija

 

Povodom Teslinog rođendana, 10. 7. 2022. u periodu od 16 do 20 h, Muzej iluzija je pripremio zanimljiv zabavno istraživački program fokusiran na život i profesionalni put dva najveća naučnika svih vremena – Nikole Tesle i Alberta Ajnštajna.

Program će se odvijati kroz igru, uz stručno vođstvo gde će posetioci aktivno učestvovati u kretanju kroz muzej, a neki od eksponata preimenovani su u čast ovog velikog dana! Cilj programa je da se svi zainteresovani bolje upoznaju sa naukom koja se krije iza atraktivnih iluzija, eksponatima sa likom Tesle i Ajnštajna kao i malo znanim činjenicama iz života ova dva velikana.

Posetioci će imati priliku da saznaju da li su se Tesla i Ajnštajn ikada sreli, kojim brojem je Tesla bio opsednut ali i koji nakit nikako nije voleo da vidi na ženama.

Ture su predviđene za školsku decu od šestog razreda ali i sve ostale ljubitelje lika i dela Nikole Tesle i Alberta Ajnštajna. Iste se organizuju pojedinačno, na licu mesta, kao i unapred dogovorene grupe.

Vreme trajanja programa je sat i po vremena i uključuje obilazak muzeja.

Upoznati Teslin rad velika je čar, za rođendan od nas to mu je dar!

 

 

STAND – UP LETNJI SPECIJAL U MUZEJU ILUZIJA

Specijalni gost – Srđan Dinčić

Kada se udruži humor sa iluzijama, dobija se Stand – Up letnji specijal koji će se održati 5. jula od 20h u Muzeju iluzija. Tople večernje sate će vam osvežiti svojim britkim humorom komičari organizacije www.standup.rs – Vuk Vujačić i Nebojša Potkrajac. Specijalni gost ove humorističko interaktivne večeri biće čuveni humorista Srđan Dinčić, pa je zabava zagarantovana za sve koji dođu u Nušićevu 11. Po završetku nastupa, predviđen je i obilazak najatraktivnijeg muzeja u gradu.

Dobra partnerstva ne treba menjati, pa će tako i ovaj put u jedinstvenom ambijentu, tri musketara kvalitetnog smeha na čelu sa Srđanom Dinčićem kreirati letnju iluziju za sve prisutne na spektakularan način!

Kupovinu karata možete obaviti online preko: https://new.tickets.rs/event/stand_up_letnji_special_2466  ili direktno na recepciji Muzeja Iluzija.

U cenu ulaznice uključen je i obilazak muzeja. Broj karata je ograničen.

 

 

„ILUZIJA U MODI“

Kreativno modno veče sa Ašokom Murtijem u Muzeju iluzija

 

Kako su danas iluzije u modi, a moda je puna iluzija, Ašok Murti i Muzej iluzija će u to ime organizovati kreativno modno  veče, 14. aprila od 20h u Nušićevoj 11.

Arhitekta po struci, stilista po zvanju, čovek koji već decenijama menja trendove na domaćoj sceni – Ašok Murti, otkriće pozadinu i iluziju zanimljive društvene igre u kojoj svi više ili manje učestvujemo. Predstaviće  koliko se naše „privatno ja“ često dramatično razlikuje od našeg „javnog ja“. Stvarnu boju crvenog tepiha i glamura razotkriće svim prisutnima, a psihološki profil selfija biće jedna od tema ove interaktivne večeri. Ašok Murti će kroz različite stilske primere ogoliti neke od mitova savršenosti ali i pomoći da kroz male trikove prepoznate svoj unutrašnji stil, ispoljite ga i učinite istančanim i i jedinstvenim.

Stil ili moda, stvarna potreba ili želja za dopadanjem, prihvatanje nedostataka ili filteri na društvenim mrežama dileme su naše svakodnevnice o kojima će se govoriti javno za vreme ove neobične modne  večeri.

Kupovinu karata možete obaviti online, preko www.nasceni.rs; tickets.rs ili direktno na recepciji Muzeja Iluzija. Cena ulaznice iznosi 1000, 00 RSD. U cenu je uključen i obilazak muzeja. Broj karata je ograničen.

Putevima nauke Ajnštajna i Tesle

Obeležavamo Ajnštajnov rođendan u Muzeju iluzija

 

Povodom Ajnštajnovog rođendana, 13.3.2022. u periodu od 16 do 20h, Muzej Iluzija je pripremio zanimljiv zabavno istraživački program fokusiran na život i profesionalni put dva najveća naučnika svih vremena – Alberta Ajnštajna i Nikole Tesle. Program će se odvijati kroz igru, uz stručno vođstvo gde će porodice i školarci aktivno učestvovati u kretanju kroz muzej, rešavanju zagonetki, a neki od eksponata preimenovani su u čast ovog velikog dana!

Cilj programa je da se posetioci bolje upoznaju sa naukom koja se krije iza atraktivnih iluzija, eksponatima sa likom Tesle i Ajnštajna kao i malo znanim činjenicama iz života ova dva velikana. Porodice i mladi posetioci će imati priliku da saznaju da li su se ikada sreli Tesla i Ajnštajn, koji odevni predmet Ajnštajn nije voleo da nosi kao i ko mu je bio omiljeni naučnik.

Ture su predviđene za porodice, školsku decu od šestog razreda kao i za sve srednjoškolce. Iste se organizuju pojedinačno, na licu mesta, kao i unapred dogovorene grupe. Cena karte ovog programa iznosi 500 RSD za decu svih uzrasta i 2000 RSD za porodice. Vreme trajanja programa je 45 minuta, a nakon toga sledi obilazak muzeja.

Prijavite se na info@muzejiluzija.rs u željenom terminu – 16h, 17h, 18h ili 19h najkasnije do 12.03.2022.

 

Dođite sa nama da provedete dan, jer nije svaki dan Ajnštajnov rođendan!

 

Kreativno interaktivno veče sa Urošem Petrovićem

Uroš Petrović, jedan od najboljih rešavača IQ X testa na svetu, nekadašnji predsednik Mense, nagrađivani književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za mlade i Muzej iluzija, deo najvećeg franšiznog muzejskog lanca na svetu, biće domaćini kreativno interaktivne večeri koja će se održati 17. februara od 20h u Nušićevoj 11.

Ovo veče zamišljeno je kao podsticaj za sve prisutne da na zabavan način spoznaju iluzije koje stvara ljudski mozak i da potom njima ovladaju. Ideja je da posetioci izađu inspirisani za korak dalje u ovladavanju svojim elanom i kreativnim moćima, što je dugoročna, dragocena dobit za život, uključujući sve njegove aspekte. Svet oko nas je upravo onakav kakvim ga smatramo – ni bolji ni gori od toga. Svaka izgovorena reč, čak i zamisao, oblikuje život i okruženje svog tvorca. Klice posejane u sopstvenom umu mogu da se rasplamsaju u pravi vatromet, pa je veoma važno da se prepoznaju i pažljivo selektuju. Tako se životni put uspešno menja – na bolje!
Kako da iluzije koje stvaraju naši neuronski putevi kanališemo u željenim smerovima, u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo? Kako da nateramo treperave varke uma da nam pomognu? Osvestiti svoje zagonetne iluzije, kontolisati ih i iskoristiti kao prednost je preko potrebna veština za svakoga!
Karte su u prodaji na https://nasceni.rs/program/kreativno-interaktivno-vece-sa-urosem-petrovicem-u-muzeju-iluzija-3552 ili ih možete kupiti direktno na recepciji Muzeja iluzija.

Datum i vreme održavanja događaja: 17. februar u 20h
Cena karte: 1.000,00 RSD
U cenu uključeni: obilazak muzeja i ulaznica za kreativno interaktivno veče
Vreme trajanja: 1.45 min

Zbog epidemioloških mera broj karata je ograničen.

NAŠA ZIMA PRIJA SVIMA 2.0

Praznični program Muzeja Iluzija

 

Novogodišnji praznici se bliže a samim tim i iznenađenja koja je Muzej iluzija pripremio u vidu dinamičnog programa „Naša zima prija svima 2.0“, koji će zagrejati i najhladnije dane pred nama. U periodu od 24.12. – 21.1.2022, u okviru manifestacije najmlađi posetioci će biti u prilici da dobiju paketiće sponzora, školarci da na interaktivan način nešto novo nauče, a stariji da iznenade svoje najmlađe jedinstvenim čestitkama koje imaju humanitarni karakter.

Humanitarna akcija za „LICEULICE“ – Humanost na delu možete pokazati uplatom fondaciji „LICEULICE“ a naš poseban Deda Mraz će nekom vašem posebnom snimiti personalizovanu video čestitku za praznike, rođendan ili bilo koji drugi događaj!

*DODATNE INFORMACIJE*

Najmanji iznos za uplatu iznosi 300,00 RSD. Nakon izvršene uplate pošaljite nam potvrdu o uplati (screenshot uplatnice) na info@muzejiluzija.rs ili na broj telefona 063/ 611 – 147.

BROJ ŽIRO RAČUNA: 340 – 0000011006764 – 87

Molimo vas da nam pored screenshot – a uplatnice pošaljete i sledeće informacije:

  1. IME OSOBE KOJOJ JE ČESTITKA NAMENJENA
  2. POVOD ČESTITANJA (RODJENDAN, GODIŠNJICA, PRAZNICI, RAZNO,…)
  3. BITNA KARAKTERISTIKA TE OSOBE (POLOŽIO ISPITE, BILA DOBRA ČITAVE GODINE, OSVOJIO BRAON POJAS U KARATEU, ZAVRŠILA KURS IZ MARKETINGA,… )
  4. TAČAN DATUM KADA ŽELITE DA VIDEO PORUKA BUDE ISPORUČENA
  5. VAŠ KONTAKT TELEFON

Za decu koja posete Muzej Iluzija 27. i 28.12. od 16 – 20h, Deda Mraz će im lično dodeliti slano – slatke paketiće sponzora, a biće organizovano i zajedničko fotografisanje na mestu gde nemoguće postaje moguće!

Svaka sreda tokom trajanja programa biće sreda da se smrzneš! Popusti na porodične karte, takmičarski Kahoot kviz za „zaleđene“ porodice u periodu od 17 – 19 h, samo su deo zabave koja je pred vama. Svakako, najsjajnija sreda će biti poslednja sreda u tekućoj godini, a ukoliko želite da proverite zašto, zasijajte sa nama 29.12. u periodu od 17 – 20h!

Iluzionice kao novi koncept učenja kroz zabavu biće organizovane utorkom gde će školarci osnovnih razreda uz asistenciju edukatora u periodu od 11 – 12h i 13 -14h moći sami da izrade mini iluzije ali i da budu deo avanture u Potrazi za božićnom blagom koja će im prikazati muzej iz sasvim novog ugla.

Prijave su neohodne unapred.

Sve epidemiološke mere su i dalje na snazi. Više informacija o samom programu kao i prijavama možete videti na www.muzejiluzija.rs

NOVOGODIŠNJI STAND UP U MUZEJU ILUZIJA

 

Nakon sjajne večeri Stand – up komedije, u okviru Stand – up festivala 2021. za koji se tražila karta više, Stand – up komedija i Muzej iluzija vole se javno!

Novogodišnji Stand – up održaće se 17.12.2021. u 19.30 u prostoru našeg muzeja u Nušićevoj 11. Kroz program će Vas voditi komičari Ivan Nikolić, Nebojša Potkrajac i Aleksandar Milosavljević, stalni članovi organizacije www.standup.rs. Nakon nastupa predviđen je obilazak našeg interaktivnog muzeja.

Inteligentan humor zaglavljen u instalacijama vragolastih iluzija u jednom od najoriginalnijih enterijera u gradu, potpuno su novi doživljaj za sve koji vole Stand – up izraz i magiju iluzija, kao i za one koji će ih tek zavoleti! Ovo primamljivo programsko veče u periodu od 19.30 – 21.30h učiniće da vam Srećna Nova godina zaista krene srećno! Dva u jedan, smeh i kultura, foto-aparat i praznični duh, kolorit i čarolija!

Da iluziju i humor povezuje još nešto, govori u prilog da se Muzej Iluzija nalazi u Nušićevoj ulici, a Stand – up klub nosi ime njegovog pseudonima – Ben Akiba. Karte su u prodaji na  https://nasceni.rs/program/novogodisnji-stand-up-u-muzeju-iluzija-3450 ili ih možete kupiti na recepciji Muzeja iluzija.

 

Zbog epidemioloških mera broj karata je ograničen.

PUTEVIMA NAUKE TESLE I AJNŠTAJNA

Obeležavanje Evropskog dana nauke u Muzeju Iluzija

Povodom Evropskog dana nauke, 7.11.2021, Muzej Iluzija je pripremio zanimljiv istraživački program
fokusiran na život i profesionalni put dva najveća naučnika svih vremena –Nikole Tesle i Alberta Ajnštajna.
U periodu od 15h do 18h, na svakih sat vremena biće organizovane unikatne besplatne ture koje će
posetioce upoznati sa naukom koja se krije iza atraktivnih eksponata, eksponatima sa likom Tesle i
Ajnštajna kao i malo znanim činjenicama iz života ova dva velikana.

Kroz stručno vođstvo svi koji posete muzej imaće priliku da saznaju da li su se ikada sreli Tesla i Ajnštajn,
koji odevni predmet Ajnštajn nije voleo da nosi kao i koliko je Tesla prosečno spavao i koliko je dana proveo
u Beogradu.
Vidimo se u Nušićevoj 11!

Sve trenutne epidemiološke mere su i dalje na snazi.

DNEVNA ZABAVA POVODOM NOĆI VEŠTICA U MUZEJU ILUZIJA

U nedelju, 31. oktobra, Muzej iluzija će obeležiti Noć Veštica za najmlađe.

Osim adekvatne dekoracije atraktivnih eksponata, posebno će biti zanimljivo u periodu od 11-13h kada će
svi posetioci dobiti šansu da na kratko promene svoj imidž cirkon tetovažom, a u vezi sa temom dana uz
pomoć gliter majstorica. Od 16-18h deca i odrasli će pod stručnim vođstvom pored razotkrivanja iluzija
imati prilike da razotkriju misteriju samog praznika i njegovih običaja.

Dnevna noć veštica pružiće svim posetiocoma šansu da cakle u danu mraka, saznaju zašto se rezbare
bundeve i oblače šašavi kostimi ali i da naprave zastrašujuće fotografije za pamćenje.

Vidimo se u nedelju na mestu gde dan menja noć, a nemoguće postaje moguće!

Zbog epidemiološke situacije sve mere su na snazi.

Muzej Iluzija & StandUpFest 2021

Humor nije iluzija!

Muzej iluzija Beograd u saradnji sa standup.rs, 17. oktobra 2021. godine od 20h biće domaćin zatvaranja tradicionalnog StandUpFest- a. Publika će pored nastupa komičara imati prilike da uživa u obilasku jedinstvene postavke našeg atraktivnog prostora gde nemoguće postaje moguće! Da iluziju i humor povezuje mnogo toga govori činjenica da je Nušić rođen u oktobru, Stand-Up klub nosi ime njegovog pseudonima – Ben Akiba. Muzej Iluzija se nalazi u Nušićevoj na broju 11, a to je ujedno i broj godina koliko se već održava StandupFest!

Dok se u Muzeju Iluzija možete uveriti u nesavršenost ljudskih čula, u Nušićevim delima u nesavršenost ljudskih osobina, na završnoj večeri StandupFest- a razuverićete sopstvene iluzije da je život ozbiljan i shvatiti da on kao takav ima mnogo smisla za humor. Kroz tu avanturu će vas voditi komičari – Jelena Radanović, Nikola Radojlović i Radomir Nestorović.

Deo najvećeg franšiznog muzejskog lanca, Muzej Iluzija Beograd je svojim različitim programima postao nezabilazna tačka za urbanu publiku željnu kulture, zabave kao i kvalitetnog sadržaja. Zbog unikatnosti eksponata, naš muzej je svakodnevno ispunjen smehom posetilaca, a sigurni smo da će saradnja sa Standup Fest-om, podići raspoloženje svih prisutnih na još viši nivo!

Karte su u prodaji na: https://nasceni.rs/program/standupfest-2021-specijal-3161 ili ih možete kupiti na recepciji Muzeja iluzija.

Cena karte je 1000, 00 RSD.

Požurite jer je broj mesta ograničen zbog epidemioloških mera!

Nedelja kućnih ljubimaca & humanosti u Muzeju iluzija

Po prvi put, u periodu od 27.9. – 4.10.2021. godine Muzej iluzija Beograd održaće „Nedelju kućnih ljubimaca“ u Nušićevoj 11.

Nije iluzija, upravo kućni ljubimci, psi svih dobi i rasa kao i njihovi vlasnici, glavni su gosti ovog dešavanja. Za sve vlasnike koji dođu sa svojim krznenim prijateljima, osiguran je popust na ulaznice kao i mogućnost da pomognu drugim psima, jer će ova nedelja imati i humanitaran karakter. Kuce će se razveseliti poklonima sponzora hrane za kućne ljubimce koji će ih darivati slasnim zalogajima, a mogu postati i Instagram zvezde u jedinstvenom prostoru gde nemoguće postaje moguće!

Da ljubav prema životinjama i dobra vibracija putuje i dalje, svi vlasnici koji imaju bilo kakav poklon za druge pse (ili očuvanu igračku njihovog ljubimca) mogu iste doneti u Muzej Iluzija. Sve prikupljeno, uz dodatnu hranu od strane sponzora darivaćemo Prihvatilištu za pse.

Muzej Iluzija Beograd kao deo najvećeg franšiznog muzejskog lanca na svetu je svojim bogatstvom eksponata ali i različitim programima uveliko postao omiljeno mesto mlađoj i starijoj publici. Kućni ljubimci Njujork – a su već postali ljubitelji Muzeja iluzija NY, a sad je red na beogradske kuce!

Zbog epidemioloških mera broj posetilaca je ograničen uz obavezno nošenje maske.

Kada su u pitanju kućni ljubimci, neophodna je zaštitna korpa za njušku (za rase za koje je to uobičajeno).

Zabavno – umetnički performans
ILUZIJA U GLUMI
Đorđe Kukuljica

U sklopu manifestacije Muzeja Iluzija pod nazivom „Leto Iluzija 2.0“ održaće se zabavno – umetnički performans “Iluzija u glumi“.

Pod stručnim vođstvom glumca Đorđa Kukuljice, čeka vas nesvakidašnje interaktivno putovanje kroz muzejski prostor koji će baciti svetlo na ono što se dešava u glumi – na sceni ali i iza pozorišne i filmske „zavese“. Đorđe Kukuljica, pozorišni i televizijski glumac kojeg mnogi pamte kao grofa Rajačkog (Senke nad Balkanom) upotrebiće magiju glume, pokreta, šarma i znatiželjne posetioce na trenutak uvući u svet iluzije.

Događaj će se održati u četvrtak, 15. jula u dva termina – od 19.30 do 20.30h i od 21.00 do 22.00h. Prijavljeni neće biti samo posmatrači već i aktivni učesnici u iluziji glume, pokreta i prostora.

Iluzije scenskih efekata će donekle biti razotkrivene kroz prostorne iluzije koje se mogu naći u jedinstvenom ambijentu u centru grada. Isti će biti u prilici da oslobode prostor svom talentu i glumiće zajedno sa glumcem u iluziji kadrova nekih od najvećih filmskih ostvarenja.

Zbog ograničenog broja mesta, prijave su neophodne i mogu se izvršiti na: info@muzejiluzija.rs ili telefonom – 063/ 611 911 sa obaveznom naznakom željenog termina. Ulaz je besplatan.

„Veče poezije sa Markom Miloševićem“
Humanitarni događaj

10. juna u 19h u prostorijama Muzeja iluzija održaće se „Veče poezije sa Markom Miloševićem“. Događaj počinje obilaskom muzeja u 19h, a od 20h počinje humanitarno veče poezije.

Očekuje vas promocija knjige i filma „Pobeda sebe“ kao i čitanje stihova od strane gostujućeg glumca uz gitarsku pratnju. Sve goste očekuju posebna iznenađenja kao i uživanje u delikatesnim vinima sponzora manifestacije vinarije Aleksić.

Čitav događaj će imati humanitarni karakter. Ceo prihod od karata biće doniran Svratištu za decu u Beogradu.

Zbog epidemiološke situacije broj mesta će biti ograničen. Cena karte biće u visini donacije za Svratište za decu. Za ovaj događaj možete se prijaviti putem: info@muzejiluzija.rs ili na broj telefona +381 63 611 911.

Muzej će 10.06. zbog održavanja manifestacije raditi skraćeno do 17h.

Letnja manifestacija Muzeja Iluzija

Leto pred nama obeležiće druga po redu manifestacija Muzeja Iluzija pod nazivom „Leto Iluzija 2.0“ koja će se održati u periodu od 15. juna do 15. avgusta 2021. godine.

„Potraga za godišnjim odmorom“ – Svakog utorka u muzeju u periodu od 18 – 19h porodice će se uz dodatke letnjih rekvizita takmičiti da u što kraćem vremenu reše postavljene zadatke. Finalne ekipe će se takmičiti za poklon vaučere turističke agencije Travellino u vrednosti od 5 hiljada tj. 10 hiljada dinara.

„Happy Wednesday“ – Svaka sreda tokom trajanja ove letnje avanture biće specijalna sreda za sve ljubitelje iluzije, nauke i zabave. Tokom celog dana biće obezbeđen popust u visini od 20% na sve ulaznice.

„Potraga za izgubljenom istorijom“ će se odvijati svakog četvrtka u periodu od 18 – 19h u prostoru Barutane na Kalemegdanu. Porodice koje se odluče za takmičenje u ovom mističnom prostoru takođe očekuju nagrade od sponzora potrage – Atlantic grupe, te je već jasno da će pobednici moći da uživaju u omiljenim slatkim i slanim zalogajima.

Za sve potrage neophodne su prijave na info@muzejiluzija.rs ili na broj telefona +381 63 611 911.

NAŠA ZIMA PRIJA SVIMA!

Donosimo vam program koji će otopiti i najhladnije dane!

U periodu 1.2.2021. – 31.3.2021. posetioci će moći da uživaju u raznim pogodnostima i učestvuju u nezaboravnim aktivnostima.

Parovi koji odluče da bilo koji februarski dan provedu u Muzeju Iluzija dobijaju popuste na karte, a na sam Dan zaljubljenih iste očekuju dodatna iznenađenja i pogodnosti.

Sreda će biti najtopliji dan u nedelji! Po prvi put u Muzeju Iluzija u Happy Hour periodu od 16 do 20h će svi posetioci moći da iskoriste 20% popusta na sve vrste ulaznica kao i na deo asortimana čuvenih didaktičkih igrica!

Svakog petka u periodu 18h-19h za grupe i porodice organizujemo čuvenu „Potraga za blagom“ za čije učešće je obavezna prijava.

Vikendom će porodice zajedno sa svojim prijateljima po ceni obilaska muzeja imati priliku da učestvuju u zabavnom interaktivnom kvizu u periodu 12-16h.

Usled organizacijskih priprema i poštovanja epidemioloških mera za grupne programe su obavezne prijave minimum 5 dana ranije putem e-maila: info@muzejiluzija.rs.

JUTARNJA ZABAVA ZA DECU POVODOM NOĆI VEŠTICA U MUZEJU ILUZIJA

U subotu 31. oktobra Muzej iluzija Beograd obeležava Noć veštica i organizuje nezaboravnu dečiju zabavu u jutarnjem terminu 10-12h.

Posebno osmišljen program obuhvataće stručno vođstvo kroz tajanstveni svet iluzija, kreativnu radionicu i maskiranje u duhu praznika uz pomoć šljokičastih majstora.

Školarce, ali i sve koji se tako osećaju očekuje misteriozni obilazak interaktivne postavke na poznatom mestu u novoj, strašnijoj dimenziji.

Posetite Muzej i istražite preuređene eksponate, fotografišite se sa popularnim iluzijama i otkrijte preostala iznenađenja pripremljena specijalno za ovu priliku!

Zaštitne mere će biti pojačane. Nošenje maski je obavezno tokom čitave posete.

P.S. Noć veštica u Muzeju nije strašna, ali zabava je strašna !

SVAKE SREDE

LETNJE MOZGAONICE u Muzeju iluzija

Popularni program Mozgaonica aktuelan je i ove sezone te se osnovci i srednjoškolci mogu priključiti interaktivnim edukacijama koje će se odvijati unutar muzejskih prostorija. Tokom 2h trajanja, školarci će imati priliku da kroz upoznavanje sa eksponatima nauče nešto više o svojim čulima; a zatim oprobaju u interaktivnom kvizu u timskoj atmosferi. Poslednji deo programa posvećen je rešavanju logičko – didaktičkih igrica koje podstiču koncentraciju, motoriku kao i razmišljanje „van okvira“.

Program „Mozgaonica“ odobren je od strane Zavoda za obrazovanje i vaspitanje kao svojevrsna eksperimentalna nastava van učionice.

Program je prilagođen uzrastu 7-14 godina

Termini: Svaka prva i poslednja sreda u mesecu, prema unapred ugovorenim grupama

Minimalan broj učesnika: 10 / Maksimalan broj učesnika: 20

Cena: 600,00 rsd po učesniku

Broj mesta je ograničen. Prijave na telefon +381 63 611 911 ili putem mail-a na info@muzejiluzija.rs.

SVAKOG ČETVRTKA

POTRAGA ZA TAJNOM IZGUBLJENOG SARKOFAGA u Barutani na Kalemegdanu

Otkrijte mistični svet kalemegdanske Barutane! Okupite porodicu ili povedite ekipu i upustite se u potragu za tajnom izgubljenog sarkofaga. Rešavajte zagonetke, rebuse i mozgalice zajedno sa članovima ekipe kako biste se približili otkrivanju tajne skrivene vekovima..

Program je prilagođen porodicama i grupama

Termin: Svakog četvrtka 18-19h

Minimalan broj učesnika: 12 / Maksimalan broj učesnika: 20

Cena: Porodična ulaznica (2 odraslih i 2 dece) – 2000,00 rsd / Pojedinačna: 850,00 rsd

Broj mesta je ograničen. Prijave na telefon +381 63 611 911 ili putem mail-a na info@muzejiluzija.rs.

SVAKOG PETKA

PORODIČNI DAN u Muzeju iluzija

Do kraja avgusta svakog petka na kupovinu porodične ulaznice dobijate popust od 10%.

Posetite nas u Nušićevoj 11 i istražite svet iluzija!

SVAKE NEDELJE

TURNIR U XXL IGRICAMA na Kalemegdanu

Pridružite nam se na turniru dilema igrica na tlu Kalemegdana, kod fontane Ribar! Učesnici će biti u prilici da se oprobaju u jednom od najizazovnijih koncepata logičkih igrica gde će moći da se zabave ali i da testiraju svoje strpljenje, koncentraciju kao i takmičarski duh. Pokušajte da složite zadati oblik tangram slagalice u određenom vremenskom roku ili pobedite takmičare u partiji čoveče ne ljuti se!

Termin: Svake nedelje u periodu 15-20h

Cena: 150,00 rsd po osobi (kotizacija u trajanju od 1h)

Program je predviđen svim uzrastima

Prijave na licu mesta

U slučaju vremenskih neprilika program može biti odložen ili otkazan

Muzej Iluzija Beograd je u saradnji sa JP Beogradskom Tvrđavom zbog epidemiološke situacije preduzeo sve neophodne mere u cilju bezbednog održavanja programa.

Muzika u svetu iluzije

INTERAKTIVNI SPEKTAKL MUZIKE I ILUZIJE

U Muzeju Iluzija, Nušićeva 11, u petak 13.12.2019 od 19-21 h biće održan interaktivni događaj gde ćete imati prilike da zajedno sa jednim od najpoznatijih kulturnih ambasadora naše zemlje, kompozitorom Aleksandrom Simićem izbrišete razliku između iluzije i stvarnosti kroz misteriju zvuka i magiju umetnosti.

Za one sujeverne, petak trinaesti nije najsrećnija kombinacija… Za ljubitelje klasične muzike i poštovaoce lika i dela jednog od najuspešnijih savremenih stvaralaca ovih prostora, ovo je prilika za “oči u oči” sa čovekom koji je u toku svoje zavidne višedecenijske karijere blisko sarađivao sa institucijama poput Ujedinjenih Nacija, Vatikana, NASA, Stejt Dipartmenta, Ruske Federacije ili Jad Vašema.

Ovo malo i uzbudljivo putovanje kroz lavirinte unutrašnjeg uha, moždanih vijuga i ljudske duše, biće praćeno i interaktivnim sadržajima, interesantnim multimedijalnim primerima, kao i odlomcima Simićevih kompozicija.

Simićev originalni pristup životu i umetnosti koji se ogleda kroz njegovo stvaralaštvo neće Vas ostaviti ravnodušnima, a za posetioce smo pripremili i posebno iznenađenje večeri.

U okviru susreta, omogućen je obilazak postavke Muzeja iluzija.

Ulaz je slobodan ali broj mesta je ograničen, te Vas pozivamo na što ranije prijave putem e-maila: info@muzejiluzija.rs ili putem telefona: +381 63 611 911

Dizajn koji se pamti!

INTERAKTIVNI SPEKTAKL ILUZIJE I DIZAJNA U MUZEJU ILUZIJA

U Muzeju iluzija, Nušićeva 11, 20.11.2019 od 19-21 h biće održan interaktivni spektakl iluzije i dizajna za sve ljubitelje otvorenog uma pod dizajnerskom palicom akademika profesora dr Sokola Sokolovića.

Znate li ko je dizajnirao grb sportskog društva „Crvena zvezda“, a ko osmislio dizajn legendarnog automobila „Yugo“? Zašto ponekad dajete prednost dizajnu nad logikom, a igra crnog i belog je tako zanimljiva i večna? Idu li linije pravo ili krivo i šta stvarno vidimo, a šta nam se samo čini? Da li je Vaša fotelja udobna ili samo lepo dizajnirana? Ima li geometrije u geometrijskom slikarstvu i kako je futurizam zakoračio na vrata multimedijalne umetnosti?

Saznati sve ove odgovore, obići postavku Muzeja iluzija, uživati u izlaganju vrsnog doktora dizajna i učestvovati u iznenađenju večeri, samo prijavom na e-mail- potpuna je stvarnost!

Ulaz je slobodan, prijave putem e-maila: info@muzejiluzija.rs
Broj mesta je ograničen.