Edukacije

Odaberite novi pristup učenju!

Muzeja iluzija u Beogradu za osnovce i srednjoškolce organizuje svojevrsnu eksperimentalnu nastavu – Mozgaonice izvan učionice, a koja razvija predmetne i međupredmetne kompetencije učenika i unapređuje funkcionalna znanja. Navedene prednosti takođe predstavljaju cilj aktuelnih reformskih promena u okviru nastavnog programa i učenja orijentisanog na ishod. Većina muzejskih eksponata u tesnoj su vezi sa naukama poput geometrije, optike, biologije, informatike i psihologije i predstavljaju praktičnu primenu pomenutih oblasti.

U sklopu interaktivne nastave đaci mogu da se upoznaju sa konceptom dilema igrica koje predstavljaju novinu u oblasti edukacije i razvojno-obrazovnog procesa. Pored edukativnog značaja, Mozgaonice su korisne i za socijalno povezivanje, jer školarci uče o saradnji, razvijanju timskog duha i međusobnom razumevanju.

Kvalitet navedenih programa prepoznao je i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, koji preporučuje ove edukativne programe. Nastavnici i profesori mogu da odaberu neki od dva paketa te u daljem tekstu predstavljamo koncept i prednosti oba.

Putevima nauke Ajnštajna i Tesle

Pripremili smo zanimljiv zabavno istraživački program fokusiran na život i profesionalni put dva najveća naučnika svih vremena – Alberta Ajnštajna i Nikole Tesle. Program se odvija kroz igru, uz stručno vođstvo gde školarci aktivno učestvuju u kretanju kroz muzej, rešavaju zagonetke, a neki od eksponata preimenovani su u svrhu našeg programa.

Cilj programa je da se posetioci bolje upoznaju sa naukom koja se krije iza atraktivnih iluzija,     eksponatima sa likom Tesle i Ajnštajna kao i malo znanim činjenicama iz života ova dva velikana. Imaćete priliku da saznate da li su se Tesla i Ajnštajn ikada sreli, koji odevni predmet Ajnštajn nije voleo da nosi kao i ko mu je bio omiljeni naučnik.

Ture su predviđene za školsku decu viših razreda kao i za sve srednjoškolce.

Vreme trajanja programa je 45 minuta. Nakon toga sledi obilazak muzeja. (opciono)

Ture se kreiraju prema potrebama klijenta i unapred se dogovaraju.

Za sve potrebne informacije kontaktirajte nas putem mejla info@muzejiluzija.rs ili na +381 63 611 911.

 

Zamenski čas

Paket obuhvata interaktivne radionice koje su planirane u vremenskom okviru od dva školskog časa i to na predmetima fizike, matematike, hemije, biologije, psihologije ili informatike.

Program se sastoji od teorijskog dela u kojem edukatori predstavljaju plan i program radionice i kreativnog dela tokom kog učenici sami izrađuju pojedine praktične celine. Cilj je da učenici u ovoj radionici na zabavan i kreativan način unaprede razmišljanje, logičko zaključivanje i pojačaju fokus i koncentraciju, te usvoje nova znanja kroz igru i zabavu.

Poslednji deo časa posvećen je upoznavanju koncepta dilema igrica, jedinstvenih didaktičkih mozgalica koje su prilagođene svim uzrastima i pospešuju koncentraciju, samokontrolu, fleksibilnost, prostorne i kognitivne sposobnosti, kao i organizacione veštine.

Odaberite učenje kroz zabavu!

Kontaktirajte nas putem e-maila: info@muzejiluzija.rs ili na telefon +381 63 611 911 za više informacija.